Sayfa Ykleniyor...
Free Web Hosting
Ana Men
  Haberler
  Lakaplar
  Þehitlerimiz
  Gazilerimiz
  Argýthaný Mahalleleri
  Yatýr Ve Efsaneler
  Kültürümüz
  Argýthaný Tarihi
  Muhtarlar
  Eski Belediye Baþkanlarý
  Büyüklerim
  Þehit Bekir Þenyiðit
  Seçim Sonuçlarý
  Argýthaný Uydu Görüntüsü
  Dostlar
  Yeni Videolar
Site ii Arama

nemli Linkler
ok Okunanlar
Argýthaný Tarihi
Lakaplar
Argýthaný uydu gör
Jandarma Komando Onba
Argýthaný Belediyes
Argýthaný yatýrlar
Eski Belediye Baþkan
Kültürümüz
Mahalleler
Þehitlerimiz
 
Konya'da Hava
KONYA
 
Online : 3
Bugn Gelen: 7
Toplam (gn) Gelen: 70871
Toplam (saat)Gelen : 104612
Kavlak: "100 yýlda yapýlamayaný 10 yýla sýðdýrdým&quo
 
 
Ilgýn CHP Ýlçe Teþkilatý'nýn uygulamasýna eski baþkan Kavlak?tan tepki geldi. Kavlak açýklama yapanlarýn parti suçu iþlediðini ileri sürerek, sorumlularý istifa etmeye çaðýrdý

   Konya’nýn Ilgýn ilçesine baðlý Argýthaný beldesinde CHP’den 2 dönem baþkan seçilen Eski Argýthaný Belediye Baþkaný Tekin Kavlak, partinin Ilgýn teþkilatý ile ilgili basýnda çýkan haberler nedeniyle sert tepki gösterdi.

  Ilgýn ve Akþehir yerel basýnýnda CHP Ilgýn Ýlçe Baþkanlýðýnýn bir demeci üzerine bazý konularý açýklama gereði duyduðunu belirten Kavlak, adaylýk konusunda sürecin 15 Ocak 2009 tarihine kadar süreceðini vurgulayarak þöyle konuþtu: 

  “Birincisi CHP de aday baþvuru süresi 15 Ocak 2009 tarihine kadar uzatýlmýþtýr. Bu tarihe kadar Ilgýn merkez baþta olmak üzere diðer beldelerinde de aday adaylýðý devam etmektedir.

  Ýkincisi; kesin adaylarýn CHP Genel Merkezi tarafýndan tespit edileceði yine aday belirleme yönteminin Genel Merkez Yoklamasý yapýlacaðý bir genelge ile duyurulmuþtur. “Parti Meclisimiz 25 Aralýk 2008 günü yapýlan toplantýda, bütün seçim çevrelerinde her türlü seçim için MERKEZ YOKLAMASI ile parti adaylarýnýn belirlenmesine karar vermiþtir. Belirecek ihtiyaçlara göre yetkinin il ve ilçe örgütlerine býrakýlmasý da mümkün olabilecektir.

  2004 Yerel Yönetim Seçimleri öncesinde olduðu gibi Genel Merkez, her il, ilçe ve beldenin özelliðini göz önünde bulundurarak farklý yöntemlerle belediye baþkaný, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday belirlenmesini uygun görebilir.

  Bu nedenle örgütlerimizin Genel Sekreterliðin haberi ve bilgisi olmadan kendilerinin belirleyeceði yöntemle aday tespiti iþlemine giriþmemeleri, baþka partilerin adaylarýný benimseyerek görüþme yapmamalarý, her il, ilçe ve beldede seçime girilmesi çalýþmalarýný hýzlandýrmalarý aksine uygulamalara itibar edilemeyeceðini bilmeleri gerekir

  Birileri tarafýndan hazýrlandýðý açýkça belli olan ve Ali-Cengiz oyunu ile aday adaylarýnýn önünün þimdiden kesilmeye çalýþýlmasýný abesle karþýladým. Örneðin Argýthaný için mevcut Belediye Baþkaný ile devam edilip edilmeyeceðinin kararýný öncelikle Argýthaný CHP üyeleri ve partinin yetkili organlarý verir.

  Yani merkez yoklamasý ile belirlenecek adaylýk süreci yok sayýlarak nasýl görüþ bildirebilirler. Sosyal Demokrat bir partide adaylýðý tartýþmalý kiþinin adýný nasýl açýklayabilirler(?).

  Argýthaný’nda iki dönem belediye baþkanlýðýný yaptým. Burada rantýn deðil, hizmetin nasýl olacaðýný tüm bölge halký tanýklýk etti. 100 yýlda yapýlamayaný 10 yýla sýðdýrdým. Þehrin tamamýnda kanalizasyon projesini tamamladým. Yatýrým programýna aldýrmama karþýn arýtmayý bile yapamadýlar. Ýçme suyu projesini bitirdim, ancak onu tamamlayabildiler. Yaptýrdýðým meydan düzenlemesi ve Atatürk anýtý bölgede tek. Futbol sahasý, Jandarma hizmet binasý, petrol istasyonu, kantar, Kültür ve sanat evi, müze, kütüphane, cami ve çevre düzenlemeleri, Endüstri Meslek Lisesi inþaatý, park bahçeler, yol, bulvar gibi sayýsýz projelere imza attým. Tiyatro, Gençlik þölenleri, Atletizm ve bisiklet yarýþmalarý, Yaþlýlara saygý gezileri gibi sosyal kültürel etkinlikleri her yýl düzenledim.

   Fakat benden sonraki on yýlda býrakýn taþ üstüne taþ koymayý yaptýðým eserleri birer birer yok ettiler. Ama bin bir güçlükle yaptýrdýðýmýz Argýthaný yeþil kuþak içinde saran ormanýmýzý yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Ilgýn Sivri daðýna yazdýðýmýz “ATAM ÝZÝNDEYÝZ” yazýsý hep korkulu rüyalarý olacak. Sulama ve toplulaþtýrma projesi ile çiftçilerimizin yüzü güldü.18. Ýmar uygulamalarý ile imar sorunu kökten çözülmüþtü.

  Diðer partilerde de Tüm belde ve ilçelerde adaylar kiþisel beklentilerinin dýþýnda ne proje üretebiliyor, ne de çevre ve þehircilik konusunda fikir geliþtirebiliyor. Ama senin adamýn benim adamým kavgasýný, kiþilerin arkasýndan dalavere çevirmesini iyi biliyorlar.

  Bunu Sosyal Demokrat bir partide de görmek beni gerçekten rahatsýz ediyor. Akþehir gölü yok olurken, Ilgýn Gölü yok olurken seçim öncesi kimseden ses çýkmýyor. Ilgýn Þeker Fabrikasý satýlma aþamasýnda ama sesini yükselten yok. Bölgemizde tarýmcýlýk yok edildi, plan yok proje yok. Önce bir þekilde aday olayým, seçilirsem de 5 yýl idare ederim anlayýþý egemen olmuþ.? Elbette seçmen bunun hesabýný seçimlerde sorar. Fakat bu boþa geçen yýllar geri gelir mi! Argýthaný; býraktýðým da 8 bin nüfustu, þimdi 4 bin kiþi bile deðil. Elbette yalnýzca yerel yöneticilerin yapacaðý iþler deðil ama bazý çözümler üretilebilirdi. Tarihi ve kültürel deðerlerimiz de ilgisizlikten birer birer yok oluyor. Bunun için program geliþtirecek öncülük edecek adaylarýmýz var mý? Belediye olarak, Argýthaný’n da Kültür ve Turizm Bakanlýðýna baðlý Etnografya Müzesi ve Halk Kütüphanesi açtým. Þimdi ikisi de yok!

  Dünyanýn her yerinde global kriz iþsizliði artýrdý. Türkiye’de iþsizlik ise yaz aylarýnda tepe noktasýna ulaþacak görünüyor. Yani seçimlerden sonra. Sorarým aday adaylarýn yerel bazda iþsizliðe çare olacak projeleri var mý? Doðrusu yerel yöneticilik CHP’nin iþi ve CHP doðru adým atarak Ankara’da geçmiþin efsanevi ismi Murat Karayalçýn’ý çýkardý. Sayýn Karayalçýn iþte iþsizlik ve yoksullukla ilgili projelerini açýkladý. Yerel seçimlerde adayýn kiþiliði önemli. Fakat basit ayak oyunlarý ile tüm bunlar Ilgýnda görmemezlikten geliniyor. Adaylýk kararýný ise Genel Merkezin vereceðini unutmuþa benziyorlar!

  Benim için bölgemiz ilçelerinde adaylýk teklifi gelmesine karþýn Argýthaný dýþýnda düþünmediðimi bununda bazý þartlara baðlý olduðunu söylememe karþýn nedense telaþlananlar acele basýna demeç vermeye baþladýlar. Çýkan bu haberler gerçekmiþ gibi þimdi de gazeteleri kahvehanelere daðýtýyorlar. Bunu yapanlar da Güya Sosyal Demokratlar!

  Partimizin aday adaylýðý sürecinde birilerini adaylýðý kesinleþmeden ve basýn aracýlýðý ile Argýthaný’nda adaymýþ gibi ilan etmeleri partimizin genelgelerine, ilkelerine aykýrý olduðundan bunlarý hemen istifaya davet ediyorum. Parti suçu iþlediklerinden partimizin ilgili organlarýnca görevden derhal uzaklaþtýrýlmalarý gerekmektedir

Hit : 2627 : 29.10.2009 01:58



Yeni videolar   (0)
Dfsdfdsf dfdsfds fdsfdsfdsfd ...
Argýthaný uydu görüntüsü   (0)
Argýthaný uydu görüntüsü ...
Seçim sonuçlarý   (0)
Argýthaný Belediyesi seçim so ...
Þehit bekir Þenyiðit   (0)
Jandarma Komando Onbaþý Bekir ...
Büyüklerim   (0)
Büyüklerim ...
Eski belediye baþkanlarý   (0)
Eski Belediye Baþkanlarý ...
Muhtarlar   (0)
Mahalle Muhtarlarýmýz ...
Argýthaný tarihi   (0)
Argýthaný Tarihi ...
Videolar   (0)
Argýthaný belgesel (kontv 9 da ...
Ahmet güleç ...
Argýthaný belediyesi kurban ke ...
Argýthaný çok programlý lise ...
Argýthaný Slayt gösterisi (27 ...
Kültürümüz   (0)
Kültürümüz ...
Yatýr ve efsaneler   (0)
Argýthaný yatýrlarý ve Efsan ...
Argýthaný mahalleleri   (0)
Mahalleler ...
Gazilerimiz   (0)
Argýthaný Gazileri ...
Þehitlerimiz   (0)
Þehitlerimiz ...
Lakaplar   (0)
Lakaplar ...
Haberler   (0)
Köylümüz ahmet güleç suya k ...
Ahmet güleci arama çalýþmala ...
Argýthaný cadde ve sokaklarý ...
Ahmet güleç için umutlar azal ...
Argýthaný belediye baþkaný ...
KullancAd
ifreniz

cretsiz ye olarak kendi Resim Galerinizi Olusturabilirsiniz.

Anket
Sitemizi nasýl buldunuz ?
Vasat
Iyi
Mükemmel
Gazete Manetleri

 

Powered By Omeren
2006 - Btn haklar sakldr